Den følelsen når du får til noe du aldri har gjort før


Det ble lite blogging forrige uke, mest fordi det skjedde så mye annet at jeg rett og slett ikke hadde tid. Men når det skjer masse, så gir det meg jo litt å blogge om i etterkant.

På lørdag testet jeg og ei kusine kampsportkurs for jenter hos Halden Kampsportsenter. Gruet jeg meg? Jupp. Holdt jeg på å trekke meg fra hele greia. Ja. Ville jeg innrømme det? Nope.

Alle bildene er lånt fra Halden Kampsportsenter sine facebooksider. Du kommer dit ved å trykke på bildet

Jeg hadde en del tanker før kurset. Kom de til å se ned på meg fordi jeg var stor? Kom jeg til å være den eneste store personen blandt masse tynne jenter? Tenk om jeg ikke fikk til ting fordi jeg er tjukk. (Jeg ser ikke på tjukk som en stygt ord, noe jeg skal komme tilbake til siden).

Men lørdagen kom og jeg tenkte at jeg ikke kan trekke meg nå som faktisk kusina mi skulle være med også. Ikke at kroppen var helt klar for trening etter mange dager med mye gåing og ståing, men hey! Den som intet våger, intet vinner you know…

Så vi møtte opp på Halden Kampsportsenter sammen med en haug andre jenter. Pratet litt med en annen jente som heller aldri hadde prøvd noe slikt og var der alene. Kult! Tror vi var bortimot 30 stk.

En mann kom bort og introduserte oss og guidet oss opp i en stor sal. Vi fikk beskjed om å komme oss ut på mattene og ta av oss sko og sokker for å få et bedre grep på matten. Vi gikk sammen to og to å gjorde øvelser. Vi slo ut i lufta med knyttede never, og etter hvert fikk vi utdelt en slags pute som den ene skulle holde på, mens den andre skulle slå og sparke. Han snakket litt om selvforsvar og hvordan det kan være skummelt å gå ute om kveldene alene. Selv om jeg gjerne skulle ønske at ingen måtte være redd for å gå alene på kveldene, så er det et faktum at ting kan skje, selv i lille Halden. Så øvde vi på selvforsvar en stund.

Det hele var over på halvannen time, men så utrolig gøy det var. Svetten rant, men jeg lo like mye. Og det beste var at jeg overhode ikke følte på at jeg ble behandlet annerledes fordi jeg var stor og ikke var jeg alene om å være større enn gjennomsnittet. Sånn blir jeg glad av. Å se at jenter du ikke nødvendigvis ser på et treningssenter kommer på noe slikt er kjempekult! Fordi vi kan vi også!

Det er en liten selvtillitsboost å gjøre noe man aldri har gjort før og føle at man får det til. Altså det er masse teknikk inni bildet som tar litt tid å lære seg når det gjelder kampsport, men utifra mitt ståsted, så følte jeg at jeg fikk det til bra til tross for at jeg aldri hadde gjort det før iallefall. Så da er jeg fornøyd med det. Neste blir å være med ei venninne på kickboxing! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *