Den internasjonale kvinnedagen


Først og fremst, gratulerer med dagen, kjære kvinner!

I dag er det kvinnedagen, som mange av dere sikkert har fått med seg. Synes du det er teit med en egen kvinnedag? At vi ikke trenger det i et land som Norge. At det kun er noe som tullete rødstrømper feirer. Vel, du må ha misforstått. Feminisme betyr ikke at du hater menn eller kvinner som barberer armhulene eller som sminker seg. Det betyr ikke at man er en bitch eller lesbisk. Det betyr kun at du tror på likeverd. I tillegg så er det viktig å vise solidaritet med alle kvinner ute i verden ❤

FN har valgt å bruke årets internasjonale kvinnedag til å se hvordan vi kan akselerere likestillingsarbeidet i arbeidslivet, som også er en viktig del av FNs bærekraftsmål 5. Bærekraftmålene skal stoppe diskriminering av kvinner. De skal utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Du kan lese mer om dette på FN sine hjemmesider.

Vi trenger feminisme fordi vi blir fortalt hvordan kroppene våre skal se ut, hva vi burde ha på oss, hvor mye (eller lite) kroppshår man skal ha, hvor mye makeup du skal bruke og om vi ikke følger de riktige reglene blir vi kalt ufeminine. Vi skal ikke ha rynker eller strekkmerker eller hengepupper uten at dette blir sett på som feil. Vi trenger feminisme fordi femininitet fortsatt blir sett på som noe negativt.

Eller setningen jeg har sett så mange ganger på nett: «Blow minds, not dudes!»
Faktisk så kan du gjøre begge deler. Kvinner kan være inteligente samtidig som vi er seksuelt aktive og vi lever tross alt ikke lenger på 1800-tallet hvor jenter skulle være uskyldige og jomfruelige hjemmeværende koner, med mindre de ønsker å være det. Seriøst. Stopp denne slutshamingen! Vår verdi som kvinner er ikke avhengig av om en mann vil ha sex med oss eller ikke.

Ja, vi har kommet langt med likestillingen i dette landet, men det er fortsatt masse å jobbe for. For at overgrepsofre skal bli trodd f.eks. Ikke at en eller annen elendig politimann skal be russejenter ha på sykkelshort under russebuksa for å slippe å bli voldtatt. Veldig mange jenter tør forsatt ikke å melde fra om overgrep og voldtekter i frykt for å ikke bli tatt seriøst eller trodd. Når voksne mennesker som egentlig jobber med å skulle beskytte deg kan finne på å lire av seg setninger som: «Hva forventet du egentlig, når du gikk kledd på den måten?» Provoserende og det sier tydelig fra om at dette mennesket har valgt feil jobb.

Så ja, jeg slår en innmari godt slag for kvinnedagen og feminisme. Det har aldri handlet om å være bedre enn noen, men å ha like mye rett til å eksistere på lik linje som en streit, hvit mann. Så enten du er født kvinne, bare føler deg som kvinne, ønsker å bli kvinne, kjenner kvinner eller er i ferd med å bli en, så vær med å feire dagen. Det er din dag! Det er vår dag!

Og kanskje er akkurat denne dagen den perfekte begynnelse for å ikke se på andre jenter som konkurrenter, men sammarbeidspartnere. Gi et litt ekstra fint kompliment til en jente eller dame som fortjener det!

I mange av landet kommuner blir det i dag holdt mange ulike arrangementer. I Halden arrangeres det kvinnekveld på Fabian i regi av bl.a. Sanitetsforeningen. Du kan lese mer om arrangementet her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *