Godt nytt år!


2017. Jeg smaker på tallene. Sier de høyt inni hodet mitt. Kvelden i går var en utrolig hyggelig kveld med fine folk, alfor mye kalkun, brettspill, stjerneskudd og muligens noen shotter for mye.

Allerede i går kveld, på nyttårsaften så jeg de første tegnene til at januar 2017 kommer til å bli som alle tidligere januarer. Det vil si… Nyttårsfortsetter om å spise mindre, kutte ut godteri og begynne å trene.

For all del, trening er vel og bra det. Masse applaus til deg som har lyst til å ta deg en joggetur enten om det er på tredemølla på en senter eller i skogen. Løp som om du aldri før har løpt! Men gjør det fordi du har lyst, ikke fordi du må. Ikke fordi du får dårlig samvittighet om du ikke gjør det. Ikke gjør det fordi alle andre gjør det eller fordi du da føler du kan unne deg en sjokoladebit. Gjør det fordi du vil bygge opp kroppen for å slippe å ha vondt i ryggen. Gjør det fordi du bare elsker å løpe. Eller løfte vekter. Eller gjøre yoga. Eller hva man nå ellers gjør når man trener.

Alle disse nyttårforsettene som er med på å få folk til å føle seg dårlig fordi de ikke klarer å følge dem, kutt de ut! Verden kan være kjip nok fra før om du ikke skal være med på å gjøre den verre for deg selv ved å føle at du ikke klarer å holde et teit nyttårsforsett.

De siste fem-seks årene har jeg hatt det samme nyttårsforsettet og klart å holde det: Å gjøre minst tre ting jeg aldri har gjort før. Hva de minst tre tingene skal være er helt opp til meg selv. Som regel pleier jeg ikke å planlegge det i det hele tatt. Livet er snodig og du opplever nye ting. Det kan være så enkelt som at du aldri har spist kake på en bestemt kafé eller så vanskelig som at du aldri har besteget en fjelltopp. Det kan være noe du er skikkelig redd for eller bare noe du har skikkelig lyst til, men aldri har fått gjort.

Selv har jeg meldt meg på kampsportkurs for jenter. Har jeg prøvd kampsport før? Aldri. Er det noe for meg? Har ikke peiling. Kan tjukke folk drive med kampsport, spør du. Jeg sendte de en mail på facebook og fikk til svar at det finnes så mange ulike teknikker at selvfølgelig kunne jeg det og at de håpet å se meg på kurset. Så da meldte jeg meg på.
Uansett tror jeg det blir gøy å prøve og jeg kommer garantert til å fortelle om det!

Så kan vi ikke bare droppe alle de kjipe nyttårsforsettene som drar oss ned og heller har noen morsomme :D

Har du noen nyttårsforsett?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *