Jeg har fått en ny forespørsel 7


Jeg har gått en liten stund på AAP via NAV. I høst ble jeg sendt på et kurs hos noe som heter Podium for å finne ut av veien videre. Jeg har gått på mange ulike kurs via NAV tidligere og dro dit med masse skepsis. Jeg var skråsikker på at det samme kom til å skje igjen. Skrive CV og søknad, få en eller annen tilfeldig praksisplass, jobbe der i tre måneder, så starte på forfra igjen. Uten noe oppfølging. Det var jo alltid slik det hadde vært tidligere.

Denne gangen ble jeg møtt av en mann som lyttet når jeg pratet. Som utfordret meg litt. I tillegg hadde vi en del interesser felles. Han utfordret meg til å begynne å være kreativ igjen. Han tittet på CVen min og lurte på hva som hadde skjedd når jeg hadde studert regnskap. Du som har hatt kreative og utadvendte jobber, for så å plutselig studere noe sånt. Det hadde jeg ikke tenkt på, sånn bortsett fra at jeg følte at jeg hadde kastet bort et år jeg kunne brukt på noe annet. Jeg fikk beskjed om å sette sammen en portofolie med alt mulig jeg har gjort av kreative ting. Tegninger, tekster, fotografier. Og han likte det! Han sa til og med at noen av bildene mine fikk han til å ha lyst til å fotografere igjen. Selvtilliten min begynte å våkne igjen.

Jeg gikk i samtaler med han noen uker før jeg begynte på kurs i tillegg. I samtaltene diskuterte vi alt mulig og jeg fortalte om kroppspositivitet, hvordan det hadde hjulpet meg opp fra et mye større mørke. På kurset, som varte to timer hver dag, var det mange andre i min situasjon. Folk som var på en plattform mellom to spor, finne ut hva man taklet av en jobbhverdag eller kanskje lære å godta at man ikke kunne klare det lenger på grunn av skade, sykdom, diagnoser.

Mannen utfordret meg igjen. Vil du snakke om kroppspositivitet for de andre på kurset? Jeg var usikker til å begynne med, men så fort jeg begynte å tenke mer over det, så bestemte jeg meg. Husket tilbake til andre tider. Du må utfordre deg selv. Gjøre noe nytt for å oppleve noe annerledes. Jeg sa ja.

Foredraget gikk bra og jeg fikk flotte tilbakemeldinger. Jeg hadde vært skikkelig nervøs og følte at jeg skalv i stemmen, men mannen sa at det hadde gått bra. Han lurte på om jeg ville holde foredraget for en ny gruppe.

Ny gruppe. Denne gangen totalt fremmede. Nye tanker fra deltakerne. Det var spesielt intressant å høre hva slags tanker folk har om kropp i andre kulturer. Følte det hele gikk litt bedre. Selvtilliten vokste litt til. Mannen ville ha meg til å snakke for enda en ny gruppe. Jeg sa ja igjen. Selvtilliten vokste enda et hakk. Jeg følte at dette var skikkelig gøy. At jeg ikke brydde meg om alle tok til seg det jeg sa. At jeg snakket om dette fordi det er noe som betyr noe for meg. For at dette er viktig. Om jeg bare kan få en til å klare å akseptere seg selv litt mer. Bli litt snillere mot seg selv, så vil jeg fortsette å snakke.

I dag våknet jeg opp til mail fra Podium som lurte på om jeg ville komme å prate på et jobbkurs for ungdom. Hun som sendte den, sa at ungdommene ville ha stpr nytte av å høre foredraget mitt. Selvfølgelig har jeg sagt ja. Jeg gleder meg!

 

Ønsker du å vite mer om foredraget jeg holder? Kontakt meg på kontaktsiden min eller send meg en mail på cathrine@kroppspositiv.com


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 tanker om “Jeg har fått en ny forespørsel