Mandagsmorgen blues


Det er mandag morgen og jeg presser frem et smil selv om jeg er kjempetrøtt og heller skulle ligget under dyna og vært langt inni drømmelang. Istedenfor sitter jeg på kontoret og venter på at pcen skal bli oppdatert, sånn at jeg kan starte med dagens gjøremål. Sånn er livet og selv om det er litt kjedelig, så handler det jo om å gjøre det beste ut av hver dag. Derfor smiler jeg litt likevel.

Har du husket å minne deg selv på hvor god du er? Har du husket å smile et trøtt smil til deg selv i speilet på morgenen når du sto opp? Selv om et smil kan virke både teit og slitsomt en mandag morgen, er det utrolig hvor mye et smil kan gjøre både for deg selv og andre. Jeg smiler ofte til folk jeg ser ute på gata. Smiler til personen som stopper for meg når jeg går over overgangsfeltet på vei til jobb. Så liker jeg å tenke at jeg kanskje gjør noe med dagen dems. At den kanskje blir litt bedre. Smil er smittsomt og påvirker derfor alle rundt deg.

Flere undersøkelser viser at 1/3 av oss smiler over 20 ganger om dagen, mens 14% smiler under 5 ganger per dag. Barn smiler mer enn voksne. Faktisk smiler de ca. 400 ganger per dag. Vi smiler dermed mer når vi er sammen med barn, og når vi er sammen med andre mennesker som er blide, glade og lykkelige. Dessuten, det jeg liker best med å smile til andre mennesker og gjerne ukjente er at et smil kan forstås uansett språk!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *